[Orasi] ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΚΟΥΚΛΗ ΜΗΧΑΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΙΝΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΤΥΦΛΩΝ

Μαριλύ ΚΑΛΟΥΔΗ marilakato23 στο hotmail.com
Τετ 5 Απρ 2017 15:29:33 EEST


Επιστολή διαγραφής μου από τον:
Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών
Θεσσαλονίκη,  27/02/2017
Συνάδελφοι, το 1993 σε ηλικία 15 ετών, όντας από μικρός πολιτικοποιημένος, έχοντας ανησυχίες για τα προβλήματα του χώρου μας, όντας γραμματέας της μαθητικής κοινότητας, αποφάσισα να ενταχτώ στις τάξεις του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών.
Σε όλη μου αυτή την πορεία μέχρι και σήμερα υπηρέτησα το κίνημα από τις θέσεις για τις οποίες πριμοδοτήθηκα από την πλατιά δημοκρατική συνεργασία, προκειμένου να εκλεγώ,  πάντοτε έχοντας ως στόχο την εντιμότητα, τη διαφάνεια, την αξιοκρατία σε όλα τα επίπεδα, αλλά πάνω από όλα την ειλικρίνεια, με ευαισθησία για τους ανθρώπους και τα προβλήματά τους, με απέραντη αγάπη για τα μικρά παιδιά, με επιμονή και πίστη προκειμένου να υλοποιήσω αυτό που πάντα μέσα μου ονόμαζα το όραμα μου για ένα καλύτερο αύριο του αναπηρικού κινήματος, με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.
Όταν κάποια στιγμή αντιλήφθηκα ότι για κάποιους από τους συνδικαλιστές που καθορίζουν τις τύχες του χώρου μας δεν είχα να προσφέρω κάτι άλλο, προκειμένου να μην σταθώ εμπόδιο, καθώς οι απόψεις μου σε μια σειρά από ζητήματα αποτελούσαν μειοψηφία, με κατανόηση και σεβασμό έκανα στην άκρη χωρίς δεύτερη σκέψη. Δεν υπέβαλα υποψηφιότητα για σύνεδρος της ΕΣΑΜΕΑ, όντας από τους ελάχιστους που κατανοήσαμε το αυτονόητο, να μην είμαστε σε όλα τα όργανα οι ίδιοι και οι ίδιοι. Δεν διεκδίκησα την επανεκλογή μου στην ελεγκτική επιτροπή της Ε.Ο.Τ., από την οποία παραιτήθηκα και από την ιδιότητα του απλού συνέδρου.
Είχα την τύχη ή την ατυχία να είμαι ένα από τα τρία μέλη στην εξελεγκτική επιτροπή της περιφερειακής ένωσης κεντρικής Μακεδονίας από το 2012 ως και το 2015, όπου και διεξήγαμε ίσως τον πιο δύσκολο έλεγχο στην σύγχρονη ιστορία της. Τα γεγονότα που ακολούθησαν είναι λίγο πολύ γνωστά σε όλους σας, με τα αποτελέσματα του ελέγχου να αξιολογούνται αυτή τη στιγμή δυστυχώς από την ελληνική δικαιοσύνη. Ερχόμενος σε πλήρη διαφωνία με την περιφερειακή, καθώς και με την κεντρική διοίκηση, σχετικά με τους χειρισμούς που θα έπρεπε να γίνουν για την αξιοποίηση τον ανωτέρω ευρημάτων έτσι ώστε να αποδοθούν συγκεκριμένες ευθύνες όπου έπρεπε.
Δεν επαναδιεκδίκησα την θέση μου στις αρχαιρεσίες το 2015. Η στάση που κράτησα όλο αυτό το χρονικό διάστημα, έχοντας ως μέλημα μου την ηρεμία, με γνώμονα  τα συμφέροντα του συνδέσμου, δυστυχώς από κάποιους εκλήφθηκε ως αδυναμία. Η  πολυπόθητη ανανέωση δεν επετεύχθη κατά την ταπεινή μου άποψη, αντίθετα επικράτησε η λογική του οι λίγοι σε όλα, ζωντανεύοντας σε κάποιες περιπτώσεις δυστυχώς και φαντάσματα του παρελθόντος, τα οποία είχαν πολλά χρόνια να πατήσουν το ποδαράκι τους σε διαδικασίες του συνδέσμου μας.
Σε όλη αυτήν την διαδρομή έκανα αρκετά και σε κάποιες περιπτώσεις σημαντικά λάθη, τα οποία πρώτος αναγνωρίζω έχοντας κάνει την αυτοκριτική η οποία επιβάλλεται.
Το αν κατάφερα κάτι όλα αυτά τα χρόνια, φυσικά εναπόκειται στην κρίση του καθενός από εσάς. Σε κάθε περίπτωση φεύγω με ψηλά το κεφάλι, περήφανος για το γεγονός ότι κατά την διάρκεια της θητείας μου στα παραπάνω όργανα δεν έλειψε εξαιτίας μου ούτε σεντς, μα και πολύ λυπημένος γιατί άνθρωποι στους οποίους τόσο πολύ πίστεψα δεν μπορούνε να περηφανεύονται για το ίδιο. Θα ήθελα εδώ να επισημάνω ότι και η παράταξη η οποία αποτελεί όλα αυτά τα χρόνια την αντιπολίτευση στον σύνδεσμο, μια παράταξη η οποία ειδικά σε ότι είχε να κάνει με ζητήματα οικονομικής διαχείρισης δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί της, κράτησε στάση η οποία αποδεικνύεται κατά την άποψη μου κατώτερη των περιστάσεων, αντί να αναδείξει στα μέλη ως πρόβλημα μείζονος σημασίας την απουσία των 18 χιλιάδων ευρώ, άφηνε υπονοούμενα ότι τα παραπάνω αποτελούν ξεκαθάρισμα λογαριασμών της πλειοψηφούσας παράταξης. Ενώ κάθε μέρα τσαλακωνόμαστε από τις περικοπές των μνημονίων, τέτοια περιστατικά αποτελούν όνειδος για την ιστορία του συνδέσμου. 18 χιλιάδες ευρώ δεν είναι στραγάλια να χάνονται ξαφνικά. Σαφώς κατανοώ ότι υπάρχουν πιο σημαντικά προβλήματα που απασχολούν τους συναδέλφους, τα χρήματα όμως είναι όλων μας, ανεξάρτητα σε ποιά παράταξη ανήκει ο καθένας από εμάς. Επιβάλλεται λοιπόν να λάβουμε όλοι γνώση ποιοί τα καρπώθηκαν μέχρι τελευταίου σεντς.
Σε κάθε περίπτωση οφείλω μια μεγάλη συγνώμη σε όσους αδίκησα ή έβλαψα, ειλικρινά χωρίς να το θέλω. Ένα ευχαριστώ από καρδιάς σε όσους με πίστεψαν πρώτα από όλα  ως άνθρωπο όλα αυτά τα χρόνια, σε αυτούς που δεν αμφισβήτησαν με δόλο την αγνότητα των προθέσεών μου, την εντιμότητά μου και την αγάπη μου για τα κοινά.
Σε όλους αυτούς, οι οποίοι επιχειρούν συστηματικά τον τελευταίο καιρό να με καταστήσουν εμπνευστή και πρωτεργάτη ανώνυμων καταγγελιών, αποστολέα περίεργων ανώνυμων φαξ, άνθρωπο που πρέπει να κλειστεί σπίτι του λαμβάνοντας φάρμακα, φράση που ειπώθηκε από μέλος μας στην συνέλευση της περιφερειακής μας το 2016, το οποίο μέλος αξίζει να σημειωθεί ότι επιχείρησε να χειροδικήσει εναντίον μου και αντί νουθεσιών απολαμβάνει ως και σήμερα τα χαϊδολογήματα και όχι μονό, από τη διοικούσα επιτροπή τις ΠΕΚΜ, θέλω να καταστήσω σαφές πως αν και με την διαγραφή μου δεν σταματήσουν χωρίς στοιχεία να με λασπολογούν βγάζοντας άναρθρες κραυγές, είμαι αναγκασμένος να απευθυνθώ στον εισαγγελέα  που  ερευνά την ανωτέρω υπόθεση έτσι ώστε να προστατεύσω την τιμή και την υπόληψη μου. Όσο για τους συνδικαλιστές οι οποίοι ενώ ο έλεγχος βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη όντας το κλίμα τεταμένο, αντί να διαφυλάξουν την ενότητα και την ηρεμία όπως απαιτούν θεσμικά οι θέσεις οι οποίες κατείχαν, αυτοί ύφαιναν σενάρια ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχειό, αλλά όλα είχαν να κάνουν με προσωπικές διαφορές που είχα με την προηγούμενη πρόεδρο της περιφερειακής, δίνοντας τροφή για κουτσομπολιό στα μέλη πού έσφυζαν από περιέργεια. Φυσικά, μετά το πέρας του ελέγχου, αφού τα στοιχεία ήταν αδιάσειστα, ούτε μία συγνώμη, ούτε καν ένα "τον αδικήσαμε ρε συ τον Μιχάλη, κάναμε λάθος εκτίμηση ρε αδελφέ". Ρίξε ρίξε λάσπη λοιπόν, κάτι θα μείνει. Η ιστορία και πάνω από όλα ο θεός θα κρίνει τα λεγόμενα τους, τα έργα και τις ημέρες τους, και που ξέρετε, ίσως κάποια μέρα να αποδώσουν και δικαιοσύνη.
Σας παρακαλώ λοιπόν να κινήσετε τις διαδικασίες οι οποίες προβλέπονται από το καταστατικό του συνδέσμου προκειμένου να λάβω την διαγραφή μου από αυτόν. Θα επιθυμούσα η παραπάνω επιστολή να αναγνωστεί στην γενική συνέλευση της ΠΕΚΜ. Αν δεν το πράξετε, δυστυχώς είμαι αναγκασμένος να φροντίσω προσωπικά αυτή να φτάσει σε όποιο μέλος και μη το επιθυμεί με κάθε πρόσφορο και εννοείται νόμιμο τρόπο.
Με εκτίμηση,
Κουκλής Μιχάλης.
ΥΓ: Όπως για κάθε συνδικαλιστή που σέβεται τον εαυτό του.....…Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


Περισσότερες πληροφορίες για την Orasi λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου