[Orasi] Οι μεσσίες της μάσκας και οι εξυπηρετήσεις του Μωυσή των επενδύσεων

Kostas Theodoropoulos ksteo στο otenet.gr
Τρί 5 Μάϊος 2020 20:06:41 EEST


Εντάξει Γιώργο. Το επόμενο που θα διαβάσουμε είναι πως παίρνουν μίζες ο άδωνης και η Μαρένα. Άσε που μπορεί να βρίσκονται αυτοί πίσω από αυτές τις επιχειρήσεις. Ευτυχώς που η κοινωνία έμαθε από την τριετία 2012- 2015.
--Κώστας--


-----Original Message-----
From: Orasi [mailto:orasi-bounces στο hostvis.net] On Behalf Of George Panopoulos
Sent: Tuesday, May 5, 2020 7:54 PM
To: orasi mailing list
Subject: Re: [Orasi] Οι μεσσίες της μάσκας και οι εξυπηρετήσεις του Μωυσή των επενδύσεων

Στηρίζω σημαίνει δίνω κίνητρα, όχι διαφημίζω

Στάλθηκε από το iPhone μου

> 5 Μαΐ 2020, 7:50 μμ, ο χρήστης «Kostas Theodoropoulos <ksteo στο otenet.gr>» έγραψε:
> 
> Καλησπέρα Γιώργο. Έτσι είναι το επιχειρείν την σωστή χρονική στιγμήνα έχεις την σωστή ιδέα. Οι μάσκες πριν τον κορωνοιό όπως και μετά από αυτόν θα είναι στα αζήτητα. Η κάθε κυβέρνηση πρέπει να στηρίζει παρόμοια επιχηρηματικά εγχειρήματα αρκεί να καλύπτουν πραγματικές ανάγκες. Τι να κάνουμε έτσι λειτουργούν οι χώρες με ελεύθερη οικονομία.
> --Κώστας--
> 
> 
> 
> -----Original Message-----
> From: Orasi [mailto:orasi-bounces στο hostvis.net] On Behalf Of George Panopoulos
> Sent: Tuesday, May 5, 2020 7:43 PM
> To: orasi mailing list
> Subject: Re: [Orasi] Οι μεσσίες της μάσκας και οι εξυπηρετήσεις του Μωυσή των επενδύσεων
> 
> Δεν νομίζω ότι πήραν επιχειρηματική πρωτοβουλία κάποιοι και τυχαία, όχι τους στηρίζει, αλλά τους διαφημίζει η κυβέρνηση.
> 
> 
> Στάλθηκε από το iPhone μου
> 
>> 5 Μαΐ 2020, 6:07 μμ, ο χρήστης «Kostas .d. Theodoropoulos <ksteo στο hostvis.net>» έγραψε:
>> 
>> Ευτυχώς που ζούμε σε μία χώρα που λειτουργούν οι νόμοι της αγοράς και υπάρχουν αυτοί που επιχειρούν και καλύπτουν ανθρώπινες ανάγκες ιδιαίτερα αυτή την δύσκολη περίοδο. Από την άλλη δεν θα έπρεπε σύμφωνα με τους ιδεοληπτικούς του thepressproject να ασκείται καμία δραστηριότητα επειδή κάποιοι θα κερδίσουν.
>> Είναι για τον αυριανισμό που συζητούσαμε σε πιο πάνω ποστ.
>> --Κώστας--
>> 
>> 
>> -----Original Message-----
>> From: Orasi [mailto:orasi-bounces στο hostvis.net] On Behalf Of George Panopoulos
>> Sent: Tuesday, May 5, 2020 5:27 PM
>> To: orasi mailing list
>> Subject: [Orasi] Οι μεσσίες της μάσκας και οι εξυπηρετήσεις του Μωυσή των επενδύσεων
>> 
>> The Press Project – Ειδήσεις, Αναλύσεις, Ραδιόφωνο, Τηλεόραση - Δευτέρα, 4 Μαΐου 2020 - 7:40 μμ
>> 
>> Οι μεσσίες της μάσκας και οι εξυπηρετήσεις του Μωυσή των επενδύσεων
>> 
>> 
>> Η κυβέρνηση εκτός από τον συνταγματικό της ρόλο, πιθανόν να έχει και ρόλο «ambassador» για ιδιωτικές εταιρείες. Αρκεί αυτές να προφασίζονται ότι ενεργούν χωρίς να περιμένουν κάποιο κέρδος και να υποστηρίζουν ότι επιθυμούν να συμβάλλουν στη λύση ενός μεγάλου προβλήματος όπως είναι η προστασία από τον κορονοϊό.
>> 
>> Αυτό φαίνεται να ίσχυσε στην περίπτωση δύο επιχειρηματιών από τη Θεσσαλία, οι οποίοι σε χρόνο ρεκόρ έστησαν μια επιχείρηση παραγωγής μασκών. Την ίδια ‘ωρα που η επιχείρηση ήταν έτοιμη να λειτουργήσει, η κυβέρνηση άλλαξε τα όσα υποστήριζε για τη χρήση μάσκας και την επέβαλε για όλους τους δημόσιους χώρους. Σε κάθε περίπτωση αυτό θα μπορούσε να συνιστά κάποιου είδους σύμπτωση, ωστόσο οι ίδιοι οι επιχειρηματίες αναφέρουν το πως η ελληνική κυβέρνηση συνέδραμε ώστε να στηθεί η μονάδα παραγωγής, ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε για την παραγγελία μασκών από την επιχείρηση. Από την άλλη ο υπουργός Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σε ρόλο διαφημιστή στο twitter διαφήμιζε τα προϊόντα της εταιρείας.
>> 
>> Υπουργός Ανάπτυξης διαφημίζει μάσκες στο twitter
>> 
>> Πιο συγκεκριμένα το προηγούμενο διάστημα πλήθος ΜΜΕ, παρουσίαζαν τους δύο επιχειρηματίες από τη Θεσσαλία λίγο πολύ ως μεσσίες που ήρθαν να σώσουν τη χώρα από τον κορονοϊό. Οι Αχιλλέας Νταβέλης, πρόεδρος του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων Βιομηχανιών και ιδιοκτήτης του κέντρου Animus και ο αντιπρόεδρος του συνδέσμου αλλά και ιδιοκτήτης του εργοστασίου παραγωγής πλαστικών, «Λαριπλάστ», Γιάννης Τσερέπας
>> 
>> Όπως αναφέρουν σε συνεντεύξεις που έχουν παραχωρήσει το τελευταίο διάστημα, παρουσιάζουν ότι το όλο εγχείρημα της δημιουργίας της μονάδας παραγωγής, έγινε μέσα σε 20 μέρες και αποτελεί το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής ελληνικών προστατευτικών μασκών.
>> 
>> Η νέα εταιρεία
>> 
>> Οι δύο επιχειρηματίες εξασφάλισαν δύο ολοκληρωμένες μονάδες παραγωγής μασκών σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό από τη Κίνα για το ποσό των τριών εκατομμυρίων ευρώ. Στη συνέχεια πλήρωσαν μισό εκατομμύριο ευρώ επιπλέον, για τη μεταφορά του εξοπλισμού αεροπορικώς στην Ελλάδα.
>> 
>> Όπως αναφέρει ο Γ.Τσερέπας, καθοριστική ήταν η συνδρομή της κυβέρνησης στη μεταφορά, «Η κυβερνητική βοήθεια όμως ήταν μεγάλη στο θέμα της μεταφοράς των γραμμών παραγωγής, αφού μας υπέδειξε τους αξιόπιστους αερομεταφορείς, αποφύγαμε τις ενδιάμεσες στάσεις, όπου υπήρχε ο κίνδυνος το προϊόν να κατασχεθεί και να μπλέξουμε σε δικαστικές περιπέτειες κι όλα καλά».
>> 
>> Με τη συνδρομή λοιπόν της ελληνικής κυβέρνησης η εταιρεία Larisa Face Cover ΑΕ µε διακριτικό τίτλο LFC ΑΕ συστάθηκε στις 26 Μαρτίου με έδρα στο 6ο χλµ. ΠΕΟ Λάρισας – Αθήνας στις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις της εταιρείας Λαριπλάστ ΑΕΒΕ που αναµορφώθηκαν. Πρόεδρος του ∆Σ είναι ο Τσερέπας, αντιπρόεδρος ο Νταβέλης και µέλος η σύζυγος του πρώτου Κυριακή Χατζηευφραιµίδου.
>> 
>> Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Documento» το µετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται στις 130.000 ευρώ µε µετόχους (50%) την εταιρεία Lariway Holding Μονοπρόσωπη Ανώνυµη Εταιρεία Συµµετοχών, ιδιοκτησίας Γ. Τσερέπα και τον Αχ. Νταβέλη. Ο καθένας διέθεσε κεφάλαιο 65.000 ευρώ.
>> 
>> «Made in Greece»
>> 
>> Η εταιρεία σύμφωνα με τα όσα έχουν αναφέρει οι ιδρυτές της, εξασφάλισε από δημοπρασία στη Κίνα, δύο μηχανές παραγωγής μασκών. Αυτές θα παράγουν μάσκες τύπου 2 και 3, οι οποίες όπως αναφέρουν οι ίδιοι, θα παρέχουν προστασία από 90% ακόμα και έως 98%. Η τιμή τους θα κυμαίνεται από 0,70€ έως 1€, τιμή ιδιαίτερα ανταγωνιστική σε σχέση με αυτές που συναντώνται στην αγορά εφόσον δεν έχει γίνει καμία διατίμηση. Ωστόσο ο ένας εκ των δύο ιδρυτών, ο Αχ.Νταβέλης, άφησε ένα παράθυρο για πιθανή εκτόξευση των τιμών των πρώτων υλών.
>> 
>> Σύμφωνα με το «Documento», το συγκεκριμένο εργοστάσιο δεν είναι το πρώτο στην Ελλάδα, ακόμα και αν παρουσιάστηκε ως τέτοιο για λόγους απόδοσης μεγαλύτερου βάρους στο όλο εγχείρημα. Δύο ακόμα ελληνικές μονάδες, μία στη Δράμα και μία στη Νέα Ιωνία στην Αττική, προμηθεύουν το δημόσιο. Η πρώτη, παράγει 100.000 μάσκες την ημέρα, ενώ προσφάτως επένδυσε πάνω από 100.000€ σε μηχανή για την παραγωγή μασκών υψηλής προστασίας (FFP2). Η δεύτερη λειτουργεί από 1919
>> 
>> Οι σχέσεις με τη Νέα Δημοκρατία
>> 
>> Ο Αχ Νταβέλης, δεν είναι μόνο ένας επιχειρηματίας, καθώς διατηρεί στενές σχέσεις με το περιβάλλον του πρωθυπουργού. Μάλιστα στις 30 Μαρτίου του 2019 η Ντόρα Μπακογιάννη, αδερφή του πρωθυπουργού, παραβρέθηκε στα εγκαίνια του πολυϊατρείου Animus, συμφερόντων Νταβέλη στη Λάρισα.
>> 
>> Τον Φεβρουάριο του 2018 η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Νταβέλης ξανασυναντήθηκαν καθώς ο τελευταίος παρέθεσε γεύμα προς τιμήν της μετά την επίσκεψη της πρώτης στη Λάρισα και τη τοπική ΝΟΔΕ. Μάλιστα μετά από τη συγκεκριμένη κίνηση είχαν ενθαρρυνθεί τα σενάρια περί καθόδου του Νταβέλη με τη Νέα Δημοκρατία.
>> 
>> Δημοσίευμα της εφημερίδας «Παρασκήνιο» αναφέρει ότι «“Φούντωσαν” τα σενάρια στην πρωτεύουσα του θεσσαλικού κάμπου για επικείμενη υποψηφιότητα του προέδρου του ΣΒΕΘ, Αχιλλέα Νταβέλη, για τη δημαρχία της Λάρισας το 2019. Αφορμή για τα σενάρια έδωσε η παρουσία της βουλευτού της Ν.Δ. Ντόρας Μπακογιάννη το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, καθώς ήταν κεντρική ομιλήτρια στην κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ Λάρισας. Μάλιστα, η κα Μπακογιάννη συμμετείχε σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν της ο πρόεδρος του ΣΒΕΘ, παρουσία του προέδρου της ΝΟΔΕ Χρήστου Καπετάνου και άλλων “γαλάζιων” τοπικών παραγόντων».
>> 
>> Εξάλλου ο Αχιλλέας Νταβέλης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» στις 28 Απριλίου είχε δηλώσει ότι «με παρέμβαση του Μεγάρου Μαξίμου αποφασίστηκε να μην έρθουν οι μηχανές ακτοπλοϊκώς αλλά αεροπορικώς», συμπληρώνοντας, πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός «είχε απόλυτη επαφή και ιχνηλάτηση με την πορεία υλοποίησης της επένδυσης».
>> 
>> https://thepressproject.gr/i-messies-tis-maskas-ke-i-exypiretisis-tou-moysi-ton-ependyseon/
>> 
>> 
>> 
>> Στάλθηκε από το iPhone μου
>> ________
>> 
>> Orasi mailing list
>> για την διαγραφή σας από αυτή την λίστα στείλτε email στην διεύθυνση
>> orasi-request στο hostvis.net
>> και στο θέμα γράψτε unsubscribe
>> 
>> Για να στείλετε ένα μήνυμα και να το διαβάσουν όλοι οι συνδρομητές της λίστας στείλτε email στην διεύθυνση
>> Orasi στο hostvis.net
>> 
>> διαβάστε τι συζητά αυτή η λίστα
>> http://hostvis.net/mailman/listinfo/orasi_hostvis.net
>> 
>> Για το αρχείο της λίστας
>> http://www.mail-archive.com/orasi@hostvis.net/
>> Εναλλακτικό αρχείο:
>> http://hostvis.net/pipermail/orasi_hostvis.net/
>> παλαιότερο αρχίο (έως 25/06/2011)
>> http://www.freelists.org/archives/orasi
>> __________
>> NVDA δωρεάν αναγνώστης οθόνης ένα πρόγραμμα ανοιχτού λογισμικού
>> http://www.nvda-project.org/
>> _____________
>> Τα ηχογραφημένα βιβλία με φυσική φωνή που ανεβαίνουν στις βιβλιοπροτάσεις προσφέρονται από τις βιβλιοθήκες που λειτουργούν οι φορείς των τυφλών ενώ Για να κατεβάσετε τον σχετικό κατάλογο επισκεφθείτε το http://www.hostvis.net/audiobooks/katalogos.zip
>> ____________
>> 
>> 
>> -- 
>> Αυτό το e-mail ελέγχθηκε για ιούς από το πρόγραμμα Avast antivirus.
>> https://www.avast.com/antivirus
>> ________
>> 
>> Orasi mailing list
>> για την διαγραφή σας από αυτή την λίστα στείλτε email στην διεύθυνση
>> orasi-request στο hostvis.net
>> και στο θέμα γράψτε unsubscribe
>> 
>> Για να στείλετε ένα μήνυμα και να το διαβάσουν όλοι οι συνδρομητές της λίστας στείλτε email στην διεύθυνση
>> Orasi στο hostvis.net
>> 
>> διαβάστε τι συζητά αυτή η λίστα
>> http://hostvis.net/mailman/listinfo/orasi_hostvis.net
>> 
>> Για το αρχείο της λίστας
>> http://www.mail-archive.com/orasi@hostvis.net/
>> Εναλλακτικό αρχείο:
>> http://hostvis.net/pipermail/orasi_hostvis.net/
>> παλαιότερο αρχίο (έως 25/06/2011)
>> http://www.freelists.org/archives/orasi
>> __________
>> NVDA δωρεάν αναγνώστης οθόνης ένα πρόγραμμα ανοιχτού λογισμικού
>> http://www.nvda-project.org/
>> _____________
>> Τα ηχογραφημένα βιβλία με φυσική φωνή που ανεβαίνουν στις βιβλιοπροτάσεις προσφέρονται από τις βιβλιοθήκες που λειτουργούν οι φορείς των τυφλών ενώ Για να κατεβάσετε τον σχετικό κατάλογο επισκεφθείτε το http://www.hostvis.net/audiobooks/katalogos.zip
>> ____________
> ________
> 
> Orasi mailing list
> για την διαγραφή σας από αυτή την λίστα στείλτε email στην διεύθυνση
> orasi-request στο hostvis.net
> και στο θέμα γράψτε unsubscribe
> 
> Για να στείλετε ένα μήνυμα και να το διαβάσουν όλοι οι συνδρομητές της λίστας στείλτε email στην διεύθυνση
> Orasi στο hostvis.net
> 
> διαβάστε τι συζητά αυτή η λίστα
> http://hostvis.net/mailman/listinfo/orasi_hostvis.net
> 
> Για το αρχείο της λίστας
> http://www.mail-archive.com/orasi@hostvis.net/
> Εναλλακτικό αρχείο:
> http://hostvis.net/pipermail/orasi_hostvis.net/
> παλαιότερο αρχίο (έως 25/06/2011)
> http://www.freelists.org/archives/orasi
> __________
> NVDA δωρεάν αναγνώστης οθόνης ένα πρόγραμμα ανοιχτού λογισμικού
> http://www.nvda-project.org/
> _____________
> Τα ηχογραφημένα βιβλία με φυσική φωνή που ανεβαίνουν στις βιβλιοπροτάσεις προσφέρονται από τις βιβλιοθήκες που λειτουργούν οι φορείς των τυφλών ενώ Για να κατεβάσετε τον σχετικό κατάλογο επισκεφθείτε το http://www.hostvis.net/audiobooks/katalogos.zip
> ____________
> ________
> 
> Orasi mailing list
> για την διαγραφή σας από αυτή την λίστα στείλτε email στην διεύθυνση
> orasi-request στο hostvis.net
> και στο θέμα γράψτε unsubscribe
> 
> Για να στείλετε ένα μήνυμα και να το διαβάσουν όλοι οι συνδρομητές της λίστας στείλτε email στην διεύθυνση
> Orasi στο hostvis.net
> 
> διαβάστε τι συζητά αυτή η λίστα
> http://hostvis.net/mailman/listinfo/orasi_hostvis.net
> 
> Για το αρχείο της λίστας
> http://www.mail-archive.com/orasi@hostvis.net/
> Εναλλακτικό αρχείο:
> http://hostvis.net/pipermail/orasi_hostvis.net/
> παλαιότερο αρχίο (έως 25/06/2011)
> http://www.freelists.org/archives/orasi
> __________
> NVDA δωρεάν αναγνώστης οθόνης ένα πρόγραμμα ανοιχτού λογισμικού
> http://www.nvda-project.org/
> _____________
> Τα ηχογραφημένα βιβλία με φυσική φωνή που ανεβαίνουν στις βιβλιοπροτάσεις προσφέρονται από τις βιβλιοθήκες που λειτουργούν οι φορείς των τυφλών ενώ Για να κατεβάσετε τον σχετικό κατάλογο επισκεφθείτε το http://www.hostvis.net/audiobooks/katalogos.zip
> ____________
 ________

Orasi mailing list
για την διαγραφή σας από αυτή την λίστα στείλτε email στην διεύθυνση
orasi-request στο hostvis.net
και στο θέμα γράψτε unsubscribe

Για να στείλετε ένα μήνυμα και να το διαβάσουν όλοι οι συνδρομητές της λίστας στείλτε email στην διεύθυνση
Orasi στο hostvis.net

διαβάστε τι συζητά αυτή η λίστα
http://hostvis.net/mailman/listinfo/orasi_hostvis.net

Για το αρχείο της λίστας
http://www.mail-archive.com/orasi@hostvis.net/
Εναλλακτικό αρχείο:
http://hostvis.net/pipermail/orasi_hostvis.net/
παλαιότερο αρχίο (έως 25/06/2011)
http://www.freelists.org/archives/orasi
__________
NVDA δωρεάν αναγνώστης οθόνης ένα πρόγραμμα ανοιχτού λογισμικού
http://www.nvda-project.org/
_____________
Τα ηχογραφημένα βιβλία με φυσική φωνή που ανεβαίνουν στις βιβλιοπροτάσεις προσφέρονται από τις βιβλιοθήκες που λειτουργούν οι φορείς των τυφλών ενώ Για να κατεβάσετε τον σχετικό κατάλογο επισκεφθείτε το http://www.hostvis.net/audiobooks/katalogos.zip
____________


Περισσότερες πληροφορίες για την Orasi λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου